Κλείσιμο

Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 215 500 30 70
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 30€, έως 2kg
Ασφαλείς Συναλλαγές
Tρίχες σε ...΄΄πτώση''

Tρίχες σε ...΄΄πτώση''

H τριχόπτωση οφείλεται τόσο σε γενετικούς όσο και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες και είναι πρόβλημα που εμφανίζεται και σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες με μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο. Ας δούμε τους πιο συχνούς προβληματισμούς  αλλά και τις απορίες που δημιουργεί το φαινόμενο της τριχόπτωσης.

1.Η τριχόπτωση αυξάνεται το φθινόπωρο

Είναι αλήθεια και οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως η επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας κατά τους θερινούς μήνες, η κακή διατροφή, το χλώριο της πισίνας και το αυξημένο άγχος της επιστροφής στην καθημερινότητα

2.Το συχνό λούσιμο οδηγεί σε τριχόπτωση

Μύθος. Επειδή η λιπαρότητα και το σμήγμα περιέχουν Διυδροτεστοστερόνη (DHT), δηλαδή το ανδρογόνο που προκαλεί τριχόπτωση, το συχνό λούσιμο βοηθά στην απομάκρυνση του από το τριχωτό, επομένως είναι καλό να λούζεται κανείς όσο συχνά χρειάζονται τα μαλλιά του. Απλώς θα πρέπει να χρησιμοποιείται το κατάλληλο σαμπουάν, βάσει των αναγκών του τριχωτού.

3.Το συχνό κούρεμα δυναμώνει τα μαλλιά 

Μπορεί να φαίνονται πιο υγιή και πυκνά τα μαλλιά σας όταν τα κουρεύετε, δεν σημαίνει όμως ότι θα σταματήσουν και να πέφτουν. Το κούρεμα δεν επηρεάζει την ανάπτυξη της τρίχας. Το μόνο που κάνει είναι να απομακρύνει τα ταλαιπωρημένα μέρη του σώματός της. Έτσι το κούρεμα δεν έχει απολύτως καμία επίδραση στην πυκνότητα ή τον αριθμό των τριχών που αναπτύσσονται από τους θύλακες.

4.Οι δίαιτες που υπόσχονται ταχύτατη απώλεια βάρους και στερούνται πρωτεϊνών συνοδεύονται από απώλεια τριχών

Η απότομη απώλεια βάρους ή οι δίαιτες που αποκλείουν διάφορες ομάδες τροφίμων (π.χ. πρωτεΐνες) μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση, επειδή ο οργανισμός στερείται βασικά θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν και στην υγεία της τρίχας. 

5.Το καπέλο και το κράνος προκαλούν ολική απώλεια μαλλιών

Μόνο  εάν το καπέλο είναι πολύ σφιχτό και πιέζει διαρκώς το κεφάλι σας υπάρχει πιθανότητα για τριχόπτωση λόγω κακής κυκλοφορίας του αίματος στον θύλακα της τρίχας

6.Το συχνό πιστολάκι κάνει κακό στα μαλλιά

 Μπορεί να κάψει και να βλάψει τις τρίχες οι οποίες μπορεί στη συνέχεια να πέσουν αλλά δεν μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξή των τριχών.

7.Η τριχόπτωση συχνά οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές

Μόνο διαταραχές του θυρεοειδή αδένα μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση

8.Ενοχοποιούνται και φάρμακα για την τριχόπτωση 

Πράγματι, ορισμένα φάρμακα προκαλούν τριχόπτωση, η οποία όμως είναι παροδική. Σε αυτά περιλαμβάνονται: αντισυλληπτικά, αντιφλεγμονώδη, αντιπηκτικά, αντικαταθλιπτικά, χημικοθεραπευτικά, φάρμακα για τη ρύθμιση του ουρικού οξέος. Απώλεια μαλλιών μπορεί να προκαλέσει και η λήψη υπερ­­βολικών δόσεων συμπληρωμάτων βιταμίνης Α. 

9.Διάφορες δερματικές παθήσεις οδηγούν σε απώλεια

Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα,ψωρίαση,μυκητιάσεις του τριχωτού της κεφαλής συχνά συνοδεύονται από σημαντική απώλεια τριχών

10.Η ολική απώλεια μαλλιών είναι  κληρονομική και κυρίως από την πλευρά του πατέρα

Ισχύει σε πολλές περιπτώσεις. Το κληρονομικό χαρακτηριστικό που είναι «γραμμένο» στα γονίδια τους είναι το εξής: Η ορμόνη τεστοστερόνη μετατρέπεται σε Διυδροτεστοστερόνη (άλλη μορφή τεστοστερόνης), στην οποία τα μαλλιά παρουσιάζουν έντονη ευαισθησία, με αποτέλεσμα να πέφτουν. Απλώς κληρονομείται και από τις δύο πλευρές

11.Η σφιχτή  αλογοουρά «σπάει» τις τρίχες. 

Η αλογοουρά δεν «σπάει» τις τρίχες, αλλά αν είναι πολύ σφικτή μπορεί να δημιουργήσει αλωπεκία εξ έλξεως, επειδή καταπονούνται οι θύλακοι των τριχών από την έλξη των μαλλιών με δύναμη προς τα πίσω. 

 

 

Η τριχόπτωση αντιμετωπίζεται με σαμπουάν,lotion ή αμπούλες και με ταυτόχρονη χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής.

Τα τριχοτονωτικά σαμπουάν έχουν ενεργά συστατικά του αντιμετωπίζουν τη χρόνια και εποχική αντιδραστική τριχόπτωση, την αραίωση, την αλωπεκία (φαλάκρα) και τα αδύναμα μαλλιά και προσφέρουν ενδυνάμωση των θυλάκων και ενίσχυση της τριχοφυΐας.

Οι lotion και οι αμπούλες προσφέρουν  ενδυνάμωση των θυλάκων, ενίσχυση τριχοφυΐας και οξυγόνωση των κυττάρων.

Τα συμπληρώματα διατροφής συμβάλουν στη σωστή τροφοδοσία των ριζών με θρεπτικές ουσίες, όπως:

VIT C:To ασκορβικό οξύ είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του κολλαγόνου και την διασταυρούμενη σύνδεση των ινών της κερατίνης. 

VIT Β:Οι βιταμίνες Β μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον αριθμό των τριχών που χάνετε καθημερινά και να κρατήσετε τα μαλλιά σας πλούσια και υγιή. Τέτοιες βιταμίνες περιλαμβάνουν τη νιασίνη, τη θειαμίνη, τη ριβοφλαβίνη και όλες τις άλλες βιταμίνες τύπου Β, αλλά το φυλλικό οξύ είναι ίσως το πιο σημαντικό που πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε στη διατροφή σας.

Βιταμίνες Β5, Β9: συμβάλλουν στην επαρκή οξυγόνωση και ανάπτυξη της τρίχας

Βιταμίνη Β6,φυλλικό οξύ και Β12:Είναι σημαντικές για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμογλοβίνης, που έχει ως κύριο στόχο τη μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες σε άλλους ιστούς του σώματος, όπως είναι και τα μαλλιά.

Ασβέστιο: Το ασβέστιο βοηθά στη διέγερση των ορμονών που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των μαλλιών, όπως τα ανδρογόνα και άλλα ένζυμα.

L-κυστίνη and L-μεθειονίνη:αμινοξέα τα οποία αποτελούν δομικό λίθο για τη σύνθεση της κερατίνης, βασικής πρωτεΐνης των μαλλιών και των νυχιών

Ψευδάργυρος: παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση της κερατίνης (αναδόμηση)

Χαλκός: Ενίσχυση πρωτεϊνοσύνθεσης.Ο χαλκός είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που συμβάλλει στο σχηματισμό της αιμογλοβίνης που είναι απαραίτητη για τη μεταφορά οξυγόνου στα ερυθροκύτταρα του αίματος. Ο χαλκός αλληλοεπηρεάζεται από την παρουσία του ψευδαργύρου και η πολύ μεγάλη συγκέντρωση του δεύτερου μειώνει την απορρόφηση του πρώτου.

Σελήνιο: Το σελήνιο αποτελεί σημαντικό συστατικό της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης, η οποία είναι αντιοξειδωτικό σύστημα

Σίδηρος: Ο Σίδηρος βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής