Κλείσιμο

Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 215 500 30 70
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 30€, έως 2kg
Ασφαλείς Συναλλαγές
Στρεπτόκοκκος και τρόποι αντιμετώπισης

Στρεπτόκοκκος και τρόποι αντιμετώπισης

Ο στρεπτόκοκκος (στρεπτός κόκκος), είναι γένος βακτηρίων.

Είναι μια  βακτηριακή λοίμωξη που κύριο γνώρισμα έχει τον έντονο πόνο στον λαιμό. Όσοι έχουν μικρά παιδιά είναι πιο εξοικειωμένοι με αυτήν την κατάσταση καθώς ο στρεπτόκοκκος μεταδίδεται εύκολα στο σχολικό περιβάλλον. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να επηρεάσει και ανθρώπους σε μεγαλύτερη ηλικία που ταλαιπωρούνται εξίσου. Ο στρεπτόκοκκος μεταδίδεται κυρίως από την άμεση επαφή με τις εκκρίσεις του αναπνευστικού του αρρώστου, αυτό σημαίνει πως αυτός που νοσεί μεταδίδει τον ιό με τον  βήχα και το φτέρνισμα.

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας αν παρατηρήσετε τα παρακάτω συμπτώματα, σε εσάς ή το παιδί σας:

-Πονόλαιμος μαζί με πρησμένους λεμφαδένες

-Πονόλαιμος που διαρκεί περισσότερο από 2 μέρες

-Υψηλός πυρετός (πάνω από 38,5°C) σε μεγαλύτερα παιδιά, ή πυρετός που διαρκεί περισσότερο από 48 ώρες

-Πονόλαιμος μαζί με εξάνθημα

-Αναπνευστικά προβλήματα

Τι περιλαμβάνει η θεραπεία;

Ο γιατρός σας θα σας ενημερώσει πως υπάρχουν φαρμακευτικές θεραπείες για τον στρεπτόκοκκο, την ανακούφιση των συμπτωμάτων, καθώς και για την πρόληψη των επιπλοκών. Αν ο γιατρός σας διαπιστώσει πώς εσείς ή το παιδί σας έχετε στρεπετόκοκκο, είναι  πιθανόν να σας συνταγογραφήσει αγωγή με αντιβιοτικά.Εάν ξεκινήσετε την αγωγή εντός 48 ωρών από την έναρξη της νόσου, τα αντιβιοτικά μειώνουν τη διάρκεια και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, καθώς επίσης και τον κίνδυνο επιπλοκών αλλά και την πιθανότητα ότι η μόλυνση θα εξαπλωθεί σε άλλους. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε εκ νέου με τον γιατρό αν δείτε πως δεν υπάρχει βελτίωση μετά από 48 ώρες από τη λήψη της αντιβίωσης.

Προτεινόμενα προ΄ι΄οντα για την πρόληψη και τη συμπτωματική αντιμετώπιση παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή του θεράποντα ιατρού:

Macrovita Σπρέι Πρόπολης για τον Ερεθισμένο Λαιμό & την Ενίσχυση της Άμυνας του Οργανισμού (Κατάλληλο για Παιδιά από 3 ετών) 30ml

Menarini Sustenium Immuno Junior Red Fruits 28 φακελίσκοι

SOLGAR ZINC GLUCONATE 50mg tabs 100s

ABOCA IMMUNOMIX MOUTH DEFENSE SPRAY 30ML

PROPOLIS AID ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ SPRAY 10ML