Close

My cart

Your cart is empty.
Remove from cart
Code: {{ item.code }}
{{ key }}: {{ value }}
{{item.total_discounted_price}}
TOTAL: {{order.final_cost}}
Phone orders 215 500 30 70
Free delivery for orders over 30€ till 2 kg
Secure Transactions
Γρίπη H1N1:Συμπτώματα που απαιτούν έκτακτη ιατρική

Γρίπη H1N1:Συμπτώματα που απαιτούν έκτακτη ιατρική παρακολούθηση

Η γρίπη των χοίρων είναι μια μορφή γρίπης που προσέβαλλε αρχικά τους χοίρους. Το 2009 μια μετάλλαξη της γρίπης των χοίρων μεταφέρθηκε στον άνθρωπο και προκάλεσε την πανδημία γρίπης των χοίρων 2009.

Τα συμπτώματα με τη γρίπη χοίρων είναι παρόμοια με άλλες μορφές γρίπης, και περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα, πονοκέφαλο, πόνο στους μυς ή τις κλειδώσεις, πόνο στο λαιμό, την κούραση και μύτη που τρέχει. Η διάρροια και ο εμετός έχουν αναφερθεί επίσης σε μερικές περιπτώσεις. 

Στα παιδιά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν μπλε χείλια και δέρμα, αφυδάτωση, γρήγορη αναπνοή, υπνηλία, τη σημαντική οξυθυμία και επίσης έλλειψη επιθυμίας για αγκάλιασμα.

Στους ενηλίκους τα συμπτώματα, μαζί με τα τυπικά συμπτώματα γρίπης είναι γρήγορη αναπνοή, πόνο στο στήθος ή την κοιλιά, ξαφνικός ίλιγγος ή σύγχυση. Αυτά τα συμπτώματα ίσως να είναι λόγος για έκτακτο τηλεφώνημα ή επίσκεψη σε γιατρό. Και στα παιδιά και στους ενηλίκους ένας επίμονος εμετός, η επιστροφή συμπτωμάτων γρίπης, που περιλαμβάνει πυρετό και βήχα μπορεί να απαιτούν έκτακτη ιατρική παρακολούθηση.

Εντούτοις, οι γιατροί στη Νέα Υόρκη πρότειναν ότι άνθρωποι με συμπτώματα γρίπης πρέπει να συμβουλευθούν τους γιατρούς τους πρώτα. «...Η επίσκεψη στα έκτακτα περιστατικά των νοσοκομείων με πολλούς άρρωστους ανθρώπους μπορεί πραγματικά να σε βάλει σε περισσότερο κίνδυνο...» έγραψαν οι New York Times. Ο Δρ. Steven J. Davidson, ο πρόεδρος του τμήματος ιατρικής έκτακτης ανάγκης στο ιατρικό κέντρο Maimonides στο Μπρούκλιν σχολίασε " πραγματικά θα προτιμούσαμε τους ασθματικούς και τις έγκυες γυναίκες να έμεναν μακρυά από τα έκτακτα περιστατικά." [4] Βασικά συμβουλευτείτε τον γιατρό πριν να επισκεφθείτε το νοσοκομείο, εκτός και αν τα συμπτώματα δεν είναι μια γρίπη αλλά πολύ χειρότερα.

Μετά από μελέτη του Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν, η γρίπη φαίνεται ότι προκαλεί βλάβες στους πνεύμονες, σοβαρότερους σε σχέση με την εποχιακή γρίπη. Η έρευνα έδειξε ότι οι επιζώντες της ισπανικής γρίπης του 1918 έχουν κάποια ανοσία στο νέο ιό. 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΟΥ:

Superfoods Εχινάτσια x3 30 Κάψουλες - Συμπλήρωμα Διατροφής Για Την Ενίσχυση Του Ανοσοποιητικού

AGAN PEDIA HEALTH STRONG IMMUN SYR 150ML

SOLGAR ZINC GLUCONATE 50mg tabs 100s