Κλείσιμο

Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 215 500 30 70
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 30€, έως 2kg
Ασφαλείς Συναλλαγές
Μπορώ να κολλήσω γρίπη το καλοκαίρι;

Μπορώ να κολλήσω γρίπη το καλοκαίρι;

Στο βόρειο ημισφαίριο, μια τυπική περίοδος γρίπης ξεκινά τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι τον Μάιο, κορυφώνοντας μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου. Αλλά τα στελέχη της γρίπης που κυκλοφορούν κάθε χρόνο δεν εξαφανίζονται μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.

Επειδή λιγότεροι άνθρωποι αρρωσταίνουν από τη γρίπη τους θερμότερους μήνες, ο ιός της γρίπης δεν έχει την ίδια ευκαιρία να εξαπλωθεί όπως συμβαίνει το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Αν και ένα τυχαίο στέλεχος γρίπης μπορεί να ευθύνεται για τη δυστυχία σας, είναι πολύ πιο πιθανό τα συμπτώματά σας που μοιάζουν με γρίπη να είναι αποτέλεσμα άλλου είδους ιού. Μερικοί συνηθισμένοι ιοί που κυκλοφορούν το καλοκαίρι είναι:

Εντεροϊός: Ο ρινοϊός είναι πιο αχαλίνωτος τους χειμερινούς μήνες, αλλά ο αντίστοιχός του με το κοινό κρυολόγημα, ο εντεροϊός, λατρεύει τον ζεστό καιρό – πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να τον κολλήσετε σε διακοπές στην παραλία, παρά στις διακοπές των Χριστουγέννων.

Parainfluenza: Παρόλο που αυτό ακούγεται σαν παραδοσιακή γρίπη, είναι γενικά μια πιο ήπια ασθένεια του αναπνευστικού που μεταδίδεται από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Μερικές φορές οδηγεί σε δευτερογενείς ασθένειες όπως ο κοκίτης (σε μικρά παιδιά) και η πνευμονία.

Κορωνοϊός: Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη κορωνοϊών και πριν από την πρόσφατη πανδημία COVID-19, ήταν απολύτως φυσιολογικό να κολλήσετε έναν και να εμφανίσετε τυπικά συμπτώματα κρυολογήματος. Αν έχετε εκτεθεί σε κάποιον ή έχετε συμπτώματα, καλέστε τον οικογενειακό σας γιατρό για τα επόμενα βήματα.

Αδενοϊός: Εάν το καλοκαίρι αντιμετωπίζετε κρυολόγημα στο στήθος, μπορεί να είναι αδενοϊός. Αυξάνει την εξάπλωσή του την άνοιξη και τον χειμώνα και προκαλεί μυριάδες συμπτώματα κοινού κρυολογήματος, ειδικά αυτά που ερεθίζουν τους αεραγωγούς σας.

Ασθένειες που μεταδίδονται από έντομα: Η νόσος του Lyme και ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι δύο κοινές ασθένειες που μεταφέρονται από έντομα. Δεδομένου ότι συνήθως περνάτε περισσότερο χρόνο έξω κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού περιτριγυρισμένοι από τσιμπούρια και κουνούπια, ο κίνδυνος έκθεσής σας αυξάνεται.

Σχετικά προϊόντα