Κλείσιμο

Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 215 500 30 70
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 30€, έως 2kg
Ασφαλείς Συναλλαγές
Διαβήτης κύησης.Λίγα λόγια για τον ΄΄γλυκό΄΄ εχθρό

Διαβήτης κύησης.Λίγα λόγια για τον ΄΄γλυκό΄΄ εχθρό της κύησης

Τι είναι ο διαβήτης κύησης;

Το σώμα σας χρησιμοποιεί τη ζάχαρη για ενέργεια. Το σάκχαρο πηγαίνει από το αίμα σας στα κύτταρα του σώματός σας με τη βοήθεια μιας ορμόνης που ονομάζεται ινσουλίνη. Μόλις η ζάχαρη είναι στα κύτταρα, μετατρέπεται σε ενέργεια ή αποθηκεύεται. Αλλά, εάν το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει καλά την ινσουλίνη, τότε το σάκχαρο δυσκολεύεται να μετακινηθεί στα κύτταρα και αντ' αυτού παραμένει στο αίμα. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα ονομάζονται σακχαρώδης διαβήτης.

Ο σακχαρώδης διαβήτης κύησης (ΣΔΚ) είναι ο διαβήτης που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μετά το τέλος της εγκυμοσύνης, ο διαβήτης κύησης συνήθως υποχωρεί και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα συνήθως επιστρέφουν στο φυσιολογικό.

Διάγνωση
Δεδομένου ότι οι μελέτες δείχνουν ότι ο διαβήτης κύησης επηρεάζει περίπου το 9% των κυήσεων, ο προληπτικός έλεγχος λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της συνήθους προγεννητικής φροντίδας. Αυτοί οι έλεγχοι περιλαμβάνουν:

Εξέταση γλυκόζης αίματος: Ένα σάκχαρο νηστείας άνω των 126 mg/dL, ένα σάκχαρο σε μη νηστεία άνω των 200 mg/dL ή ένα hgb A1c 6,5% ή υψηλότερο δείχνει προς διαβήτη κύησης και συνήθως σημαίνει ότι θα χρειαστείτε πρόσθετη δοκιμή.

Δοκιμή πρόκλησης γλυκόζης: Κάπου μεταξύ της 24ης και της 28ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης, ο γιατρός σας θα ζητήσει μια εξέταση προσυμπτωματικού ελέγχου. Θα πιείτε λίγη υγρή ζάχαρη και μετά θα κάνετε μια εξέταση αίματος μια ώρα αργότερα για να δείτε πώς το σώμα σας χειρίζεται τη ζάχαρη. Εάν τα αποτελέσματα δείξουν την ανάγκη για περισσότερες δοκιμές, θα έχετε μια παρόμοια αλλά μεγαλύτερης διάρκειας δοκιμή που ονομάζεται δοκιμασία ανοχής γλυκόζης από το στόμα (OGGT).

Φυσική εξέταση: Μια ενδελεχής φυσική εξέταση μπορεί να δώσει στον γιατρό στοιχεία για την ιατρική σας υγεία και να αποκαλύψει οποιοδήποτε από τα σημεία και συμπτώματα υψηλού σακχάρου στο αίμα ή αντίστασης στην ινσουλίνη.


Ιατρικό ιστορικό: Ο γιατρός σας θα σας μιλήσει για το οικογενειακό και το ιατρικό σας ιστορικό για να καθορίσει εάν διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο.

 

Διαχείριση
Εάν ο γιατρός σας σας πει ότι έχετε διαβήτη κύησης, θα παρακολουθείστε πιο στενά για την αποφυγή επιπλοκών. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας υπό έλεγχο.

Ασκηθείτε και τρώτε υγιεινά για να διατηρήσετε το σάκχαρό σας χαμηλά.
Πηγαίνετε σε όλα τα προγεννητικά σας ραντεβού και ακολουθήστε τις συμβουλές και τις οδηγίες που σας δίνει ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης.
Μάθετε πώς να μετράτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.
Μπορεί να χρειαστεί να πάρετε φάρμακα εάν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας δεν μπορούν να ελεγχθούν μόνο με δίαιτα και άσκηση.