Κλείσιμο

Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 215 500 30 70
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 30€, έως 2kg
Ασφαλείς Συναλλαγές
Αντηλιακή προστασία για το παιδί

Αντηλιακή προστασία για το παιδί

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.

Πώς μπορεί όμως να είναι ασφαλής κανείς για την επιλογή του σωστού αντηλιακού;  

Ο σκοπός της χρήσης των αντηλιακών προϊόντων είναι να εμποδίσουν ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιήσουν τις επιβλαβείς επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας χαρίζοντας χρόνο στο δέρμα να παράγει μελανίνη από τα μελανοκύτταρά του και τελικά να αυτοπροστατευθεί χωρίς να υποστεί τα βλαπτικά αποτελέσματα του ήλιου (ερύθημα, έγκαυμα, γήρανση, καρκίνο).Τα αντηλιακά προϊόντα περιέχουν φωτοπροστατευτικές ουσίες που απορροφούν (χημικά φίλτρα) ή αντανακλούν (φυσικά φίλτρα), την ηλιακή ακτινοβολία και μάλιστα το φάσμα της υπεριώδης ακτινοβολίας (UV).  
 
UVA – UVB : αναφέρονται στο φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας που ονομάζεται υπεριώδη και που σ’αυτήν αποδίδονται, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, οι βλαπτικές στο δέρμα ιδιότητες του ήλιου. Η UVB καλύπτει φάσμα με μήκος κύματος 280-320 nm. Η UVA καλύπτει φάσμα με μήκος κύματος 320-400 nm. Η αναφορά των όρων UVA, UVB ή και των δύο καθορίζει από ποιο φάσμα ακτινοβολίας μπορεί να προστατεύσει το αντηλιακό και κατ’ επέκταση αποδίδει και την σύνθεσή του ως προς τα φίλτρα που περιέχει. Ευρέως φάσματος αντηλιακά είναι αυτά που προστατεύουν από UVA και UVB.Οι φωτοπροστατευτικές αυτές ουσίες είναι ενσωματωμένες σε ένα καλλυντικό έκδοχο το οποίο μπορεί να είναι κρέμα, γαλάκτωμα, λοσιόν, γέλη, λάδι. 
 
 

 

 

 

Οι φωτοπροστατευτικές ουσίες διακρίνονται σε:  
 
Χημικά Φίλτρα(απορροφητικά): είναι οι ουσίες που απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία που το μέγιστο της απορρόφησής τους βρίσκεται στην UVB περιοχή γι’αυτό και ονομάζονται πιο συγκεκριμένα UVB φίλτρα. Έχουν το μειονέκτημα ότι μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις κυρίως σε πολύ ευαίσθητα δέρματα όπως είναι συνήθως το δέρμα των παιδιών, διότι απορροφούνται διαδερμικά. 
 
Φυσικά φίλτρα (φωτοανακλαστικά): δεν απορροφούν αλλά ανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία διότι είναι μέταλλα. Συνήθως χρησιμοποιείται το διοξείδιο του τιτανίου και το διοξείδιο του ψευδαργύρου. Πρόκειται για χημικά αδρανείς ειδικές ορυκτές ουσίες οι οποίες παρουσιάζουν μία σειρά πλεονεκτημάτων όπως το γεγονός ότι είναι φωτοσταθερές, δεν προκαλούν φωτοαλλεργία ή φωτοξικότητα και προστατεύουν το δέρμα από την UVA την UVB και σε κάποιο βαθμό από την ορατή ακτινοβολία. Αντηλιακά με φυσικά φίλτρα τείνουν να είναι παχύρευστα, αδιαφανή δημιουργώντας ένα λευκωπό στρώμα κατά την εφαρμογή τους, τελευταία όμως ειδικά παρασκευάσματα που περιέχουν μόρια με διάμετρο <100 nm έχουν βελτιωμένη υφή και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. 
 
Στο εμπόριο κυκλοφορούν αντηλιακά μόνο με φυσικά φίλτρα κατάλληλα και για μωρά < 6 μηνών, αλλά κυρίως συνδυασμοί χημικών και φυσικών φίλτρων, που έχουν ως στόχο να ενισχύσουν την προστατευτική δράση των αντηλιακών και να έχουν καλύτερη καλλυντική υφή, αισθητικά αποδεκτή. 
 
SPF: Το SPF είναι τα αρχικά του αγγλικού όρου Sun Protection Factror, το οποίο δηλώνει το δείκτη προστασίας που έχει ένα αντηλιακό, και υποδηλώνει τη χρονική διάρκεια που μπορούμε να παραμείνουμε στον ήλιο χωρίς να υποστούμε ηλιακό έγκαυμα. Δηλαδή, εάν κοκκινίζουμε μετά από 10 min έκθεσης στον ήλιο χωρίς τη χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας 20 μπορούμε να παραμείνουμε στον ήλιο 200 λεπτά. Πρόκειται βέβαια για μετρήσεις σε συνθήκες εργαστηρίων, για μία εντελώς θεωρητική ένδειξη. Αντηλιακό με δείκτη προστασίας 15 απορροφά το 93% της UVB ενώ με δείκτη 30 απορροφά το 97%. Αντηλιακά με δείκτη μεγαλύτερο από το 50 πρακτικά δεν αυξάνουν την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.Επισημάνσεις του τύπου χαμηλή, μεσαία, υψηλή αναφέρονται σε διακυμάνσεις του δείκτη SPF, προκειμένου να γίνεται πιο κατανοητή η αποτελεσματικότητά τους στο ευρύ κοινό. Αναλυτικά ‘‘χαμηλή προστασία’’ αναφέρεται σε δείκτη 6-10, ‘‘Μεσαία’’ σε δείκτη 15-25, ‘‘Υψηλή’’ σε δείκτη 30-50, ‘‘Πολύ Καλή’’ σε δείκτη 50+. 
 
Ανεξάρτητα με το ποιο αντηλιακό θα διαλέξουμε για εμάς και τα παιδιά μας, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα αντηλιακού κατά την επάλειψη, να ανανεώνουμε την επάλειψη τουλάχιστον κάθε 2 ώρες, ειδικά εάν έχουμε ιδρώσει ή κολυμπήσει, έτσι ώστε τελικά να επιτυγχάνεται η αναγραφόμενη προστασία. Πιο συγκεκριμένα η ποσότητα αυτή πρέπει να είναι 2mg/cm2 που πρακτικά είναι περίπου 6-7 κουταλιές του γλυκού για ολόκληρο το σώμα. Η ποσότητα αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που χρησιμοποιείται συνήθως. 
 
 
 
 

 

Όλα τα παιδιά χρειάζονται προστασία με ευρέως φάσματος αντηλιακά. Όσο πιο φυσικά τα φίλτρα τόσο πιο ασφαλή για παιδιά. 
 
Ειδικά για μωρά κάτω των 6 μηνών δεν επιτρέπεται η έκθεσή τους στον ήλιο. Όταν είναι στο εξωτερικό περιβάλλον και εφόσον δεν είναι επαρκώς καλυμμένα και σκιασμένα, επιτρέπονται μόνο αντηλιακά φυσικά φίλτρα στα ακάλυπτα μέρη του σώματος. 
 
 
Για ολόσωμη κάλυψη προτιμώνται τα γαλακτώματα. Για μικρές επιφάνειες (πρόσωπο-χέρια), κρέμες ή γέλη (Gel). 
 
Ουλές χειρουργικές, κυρίως πρόσφατες, σπίλοι ή άλλες φωτοευαίσθητες βλάβες του δέρματος, απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα με αντηλιακά υψηλής προστασίας , καθώς και συχνότερες επαλείψεις. 

 

Τέλος, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και μαγιό με αντίστοιχα μπλουζάκια αντηλιακής προστασίας για να καλύπτουμε τη μεγαλύτερη επιφάνεια του παιδικού σώματος. 

Σχετικά προϊόντα